di 13:30 - 17:00, woe t/m vr 08:30 - 12:00/ 13:30 - 17:00Galjoen 29 1132GM Volendam

Acne behandelingen

Wat is Acne

Wat is acne

Door verstopte poriën en onzuiverheden hoopt zich talg op onder de huid. Deze ophopingen kunnen eruit   zien als witte puntjes (white heads) zwarte puntjes (black heads) of   puistjes. De huid kan daardoor ontstoken raken en er rood uit gaan zien. De ontstekingen veroorzaken verdere acne en zelfs onderhuidse littekens.

Acne en dieet, onzin of niet?

Er is inmiddels wetenschappelijk vast gesteld dat een bepaald dieet zou kunnen helpen tegen acne.

Men weet inmiddels dat een aantal voedingsmiddelen acne kan verergeren zoals zuivel en voedingsmiddelen met veel koolhydraten/suikers.

Stress kan acne ook verergeren. Stress zorgt voor meer productie van testosteron, een hormoon wat acne kan verergeren. Ook kan je door stress meer aan je huid gaan peuteren. Hierdoor kunnen onderhuidse talgophopingen openbreken waardoor ontstekingen kunnen ontstaan.

Tot slot is een goede hygiëne van groot belang: met vuile vingers aan je gezicht zitten kan bacteriële infecties veroorzaken. Regelmatig je handen goed wassen dus en NOOIT zelf aan je huid knijpen.

Acne alleen bij jongeren?

Acne is niet een probleem van jonge mensen, ongeveer 20 % van de volwassen mensen heeft last van acne.
Stress, hormonale veranderingen zoals zwangerschap, roken, erfelijkheid en omgevingsfactoren (zoals werken met bepaalde stoffen) kunnen acne veroorzaken.

Acne alleen in het gezicht?

Acne kan ook op andere plaatsen voorkomen dan in je gezicht, bijvoorbeeld op de borst, rug of in de schaamstreek. Ook dan kunnen de producten goed helpen!

Wanneer naar de dokter:

Bij sommigen kan de huid zo gaan ontsteken dat een doktersbezoek raadzaam is. De arts kan je allerlei medicijnen voorschrijven zoals antibiotica, hormonen, of bepaalde crèmes.

Ook zijn er een aantal aandoeningen die lijken op acne maar een andere oorzaak hebben. Bijvoorbeeld acne rosacea, hyadrenitis suppuratieva of folliculitis. Deze aandoeningen kunnen veroorzaakt worden door bacteriën of schimmels.

Wat is de 7-componenten-methode?

De methode is gebaseerd op het samenspel van drie factoren:

    7-componenten-methode acne behandeling

  • Regelmatige thuisverzorging met de HAYOUN Problem Skin Set.
  • Deze bevat vijf op elkaar afgestemde producten: wasgel, gezichtslotion, diepreinigend masker, dagcrème en nachtlotion.
  • Regelmatige behandeling in de salon met de professionele HAYOUN producten
    Deze producten, die uitsluitend in de salon gebruikt worden, zijn sterker geconcentreerd dan de thuisverzorgings-producten.
  • Het zich houden aan een voedingsvoorschrift gedurende de eerste 8 weken van de behandeling. Met als doel de complete reiniging van het lichaam met aansluitend een testperiode.

Voor een juiste behandeling moet de oorzaak dan ook eerst goed worden uitgezocht.

Over de producten:

MASK SUGAR SOAP

Een vetvrije wasgel voor alle huidtypes, ook de probleemhuid, bestaande uit een speciale combinatie van natuurlijke elementen, die de porien diep reinigt en ontstekingsremmend werkt. Ook goed geschikt voor de mannenhuid!

Miracle Lotion

Een gezichtslotion die de poriën opent, desinfecteert, ontstekingsremmend werkt en de doorbloeding stimuleert. Vooral geschikt voor mensen met acne of onreine huid. Maar ook voor andere huidtypes is het gebruik van deze lotion 1-2 keer per week ´s avonds aanbevolen. De huid wordt poriendiep gereinigd en een stralend, schoon huidbeeld is het resultaat, het regeneratieproces wordt bevordert.

Black Mask

Voor de acne en onreine huid! Dit masker is bacteriendodend, diep reinigend (geconcentreerde warmteontwikkeling), stimuleert het regeneratieproces.

Lemon Moisturizer

Voor acne en onreine huid en de jeugdige huid. Een voedende en beschermende moisturizer die het vochtgehalte van de huid reguleert.

Drying Lotion

Voor vette huid en probleemhuid Een nachtlotion die de talgproductie reguleert, ontstekingsremmend werkt, de huid kalmeert en desinfecteert.

Bio Mask

Voor alle huidtypes ook acne- en probleemhuid. Een masker met kalmerende werking dat irritaties en rode vlekken vermindert. Het masker heeft ook een licht blekende werking.

ACTI-BIOTIC

 Acne, Onzuiverheden & Puistjes

act-biotic acne behandelingAcne is goed te behandelen. Door verschillende oorzaken kan de huid vet worden of kunnen er puistjes ontstaan. Wanneer een huid teveel talg aanmaakt kan het zijn dat de huid gaat glimmen en de poriën duidelijker zichtbaar zijn, ook is de kans op puistjes groter. Een puistje heeft iedereen wel eens maar het wordt pas echt vervelend als deze puistjes grote ontstekingen worden.

Bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden zijn hier verantwoordelijk voor. De bacteriën zetten talg namelijk om naar vrije vetzuren en deze zorgen voor een ontsteking. Rond de pubertijd vinden er allerlei veranderingen plaats onder invloed van hormonen. Hormonen hebben invloed op de huid en de talgproductie daarom krijgt bijna iedereen tijdens de pubertijd te maken met puistjes of mee-eters.

Oplossing: Talg reguleren & Ontstekingen verminderen

De huid heeft een natuurlijk schild, we noemen dit flora, wanneer dit verstoord is krijgen bacteriën en schimmels de kans. ACTI-BIOTIC is ontwikkeld om de gevoelige, vette, gecombineerde of acne huid te behandelen.

Door biologische omzetting van zetmeel extract , uitgevoerd door een speciaal enzym , de cyclodextrine – glycosyl – transferase wordt deze werkzame stof verkregen.

 Frisse huid zonder ontstekingen.

Na 1 maand gebruik en behandelen zal de huid duidelijk gekalmeerd zijn en ontstekingen minder aanwezig zijn. De poriestructuur verfijnt en de valse teint verdwijnt. De huid komt weer in balans en zal niet meer glimmen. Het is wel noodzakelijk om na de behandelingen in de salon, de thuisverzorging dagelijks te gebruiken.

Beide Behandelingen zijn zeer effectief  mede door werkzame stof Salicylzuur.

Na de huidanalyse en intake zal worden besloten welke behandeling het best aansluit bij uw huidconditie.